Daca ai  un scalp uscat, senzaţie de mâncărime si esti constient de produsele chimice, atunci când vine vorba de ceea ce se  pune în sau pe corp, uleiul de arbore de ceai poate fi remediu dvs., pe langa utilizarea altor produse.

Această soluţie a fost folosita de sute de ani ca un tratament antiseptic, antibiotic şi antifungic, şi este o alternativă naturală pentru tratarea problemelor de scalp.
Ulei de arbore de ceai provine din frunzele arborelui de ceai australian, Melaleuca alternifolia. Este denumit uneori ulei de Melaleuca, şi vine într-o varietate de forme, inclusiv geluri, creme, unguente, sampoane, balsamuri, paste de dinti si apa de gura. Puteţi găsi, de obicei, produse realizate cu ulei de arbore de ceai  la magazinele alimentare naturale si la unele farmacii.

Dacă credeţi că uleiul de arbore de ceai poate fi ceaşca de ceai pentru tratarea problemelor de scalp, incearca un sampon sau alt produs, care este 5 la suta ulei de arbore de ceai si folositi-l zilnic. Cu toate acestea, pentru că uleiul de arbore de ceai este în mare parte netestat ca un tratament pentru problemele de scalp, trebuie sa fiti atenţi la efectele secundare posibile, mai ales daca utilizati si produse profesionale pentru par, pentru ca nu se stie cum vor interactiona.

Efectele secundare intalnite pana in prezent sunt alergiile variind de la iritare uşoară până la severă, roşeaţă, mâncărime . Uleiul de arbore de ceai poate agrava, de asemenea, afectiuni ale pielii, cum ar fi eczeme. Păstraţi în minte că ar trebui să utilizaţi numai ulei de arbore de ceai topic – nu este conceput pentru a fi înghiţit şi poate fi toxic dacă este ingerat